Nasze procesy w tle są bardzo ściśle zsynchronizowane, żeby Twoje zamówienie dotarło do Ciebie jak najszybciej. Jeśli wysyłka została już zainicjowana, a chcesz anulować zamówienie, niestety nie możemy tego zagwarantować.
Najszybciej będzie, jeśli wejdziesz bezpośrednio na swoje konto klienta, wybierzesz odpowiednie zamówienie, a potem klikniesz opcję „Anuluj zamówienie” na samym dole.
Otrzymasz wtedy potwierdzenie anulowania zamówienia na e-mail.
Uwaga:
Niestety nie da się anulować poszczególnych produktów z zamówienia osobno. Jeśli chcesz wprowadzić zmiany, musisz anulować całe zamówienie, a potem złożyć je od nowa.
Jeśli zamówienie, które chcesz anulować, zostało już wysłane, możesz po prostu odmówić odbioru lub skontaktować się z naszym zespołem obsługi klienta w sprawie zwrotu. W takim przypadku postaraj się, aby paczka pozostała w miarę możliwości w oryginalnym opakowaniu.
Jeśli przy składaniu zamówienia użyłeś kodu promocyjnego, w przypadku anulowania zamówienia zostanie on uznany za zrealizowany i nie będzie można go ponownie wykorzystać.